Torre del Falasco Bardolino

Rood | 0.75 L | 2022 | Italië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Torre del Falasco Ripasso Superiore

Valpantena

Cantina Valpantena is een zeer vooruitstrevende coöperatie in Veneto. De kracht van dit bedrijf ligt vooral in de productie van aantrekkelijke geprijsde Valpolicella wijnen (o.a. Ripasso en Amarone).

Het Valpantena, een vallei ten noordoosten van Verona, is vanouds bekend als wijnbouwgebied. Het ligt in het hart van de Veneto, een van Italië's belangrijste wijn producerende gewesten. Sinds 1958 is hier de Cantina Valpantena actief, een coöperatie van 270 producenten met 600 hectare wijngaarden. Het werkterrein van Valpantena strekt zich uit over het bekende trio herkomstgebieden uit de omgeving van Verona: Soave, Bardolino en Valpolicella, waarbij de laatste als specialiteit gezien kan worden. Uit deze appellatie maakt men o.a. zeer interessante Amarone en Ripasso wijnen.


Website Cantina Valpantena

Bekijk Valpantena

Torre del Falasco Bardolino

Rood | 0.75 L | 2022 | Italië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Licht robijnrood van kleur, maar intens fruitig van geur. Een waterval van klein fruit, vooral veel blauwe besjes, maar ook iets bloemigs van viooltjes. In de smaak is deze Bardolino soepel en met een klein bittertje in de afdronk. Prima in balans.

Spijs & moment
Prettig drinken. Dus voor een borreltje of bij een hapje eten. Klassiek Italiaans ligt voor de hand, zoals een eenvoudige pasta, lasagne of pizza. Maar een Franse quiche of een Spaanse paella met kip kan ook.

Past goed bij: kip, varkensvlees, pasta, pizza, lasagne, prosciutto crudo, salami

Korte omschrijving

Vriendelijke en soepele lichte rode wijn

Product specificaties

Artikelnummer 28270
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Corvina
Land Italië
Streek Veneto
Appellatie Bardolino
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Corvina en Rondinella
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 8030625601483
EAN fles 8030625001481