Viña Ainzón Macabeo/Chardonnay

Wit | 0.75 L | 2021 | Spanje | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Señorio de Don Carlos tinto

Santo Cristo

Bodegas Santo Cristo is een wijnbedrijf dat met z’n tijd is meegegaan. Ze maken commercieel aantrekkelijke wijnen met een uitzonderlijk goede verhouding tussen prijs en kwaliteit.

In 1955 sloten wijnboeren uit vier dorpen in de provincie Zaragoza (Aragón) zich aaneen tot Bodegas Santo Cristo en vestigden hun kelder in Ainzón. Die telt nu 750 leden met 1.250 hectare wijngaard. Een gecontroleerde herkomstbenaming voor hun wijnen bestond in de jaren '50 nog niet. Dankzij de nodige inspanningen heeft Santo Cristo in belangrijke mate ertoe bijgedragen dat in 1980 de denominación de origen Campo de Borja officieel van kracht werd. Campo de Borja is hoofdzakelijk rood, en komt zowel met als zonder houtrijping op de markt. Daarnaast is de afgelopen jaren ook rosé steeds interessanter geworden. De belangrijkste druif is hier de garnacha (grenache), terwijl verder ook tempranillo en cabernet sauvignon aangeplant staan. De witte wijn komt van macabeo. Een traditionele specialiteit is de zoete Moscatel, gemaakt van de gelijknamige druif.


Website Bodegas Santo Cristo

Bekijk Santo Cristo

Viña Ainzón Macabeo/Chardonnay

Wit | 0.75 L | 2021 | Spanje | Doos 6 stuks

Over de wijn

Frisse Spaanse witte wijn met een bleekgele kleur en lichtgroene tinten. Met opwekkende geuren van bloemen en citrusvruchten in geur en smaak. Echt een fijne doordrinker.

Spijs & moment
Een levendige allemansvriend. Die schenk je wanneer je gezellig met vrienden wilt bijpraten, van de zon wilt genieten of als opfrisser voordat je aan tafel gaat. Serveer er gerust een klein hapje bij.  

Past goed bij: lichte geitenkaas, rauwkost, sandwich

Korte omschrijving

Fruitige witte Spaanse drinkwijn

Product specificaties

Artikelnummer 26305
Kleur Wit
Type Stil
Land Spanje
Streek Aragón
Appellatie Campo de Borja
Oogstjaar 2021
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Macabeo en Chardonnay
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 8413354930015
EAN fles 8413354930008