Waterkloof Circle of Life white

vrijdag 12 maart 2021

Bij Waterkloof vechten ze niet tegen de natuur, maar werken er mee samen

Circle of Life vertelt het verhaal van Waterkloof: een eens conventionele wijngaard gericht op volume, die - sinds Paul Boutinot het landgoed overnam - door Farm Manager Christiaan Loots en zijn team is omgetoverd tot een levende, ademende biologische en biodynamische wijngaard.

Bij Waterkloof streven ze ernaar om evenwichtige, karaktervolle wijnen te produceren door zich te houden aan traditionele biologische en biodynamische methoden. Kippen, schapen en werkpaarden spelen allemaal hun eigen unieke rol in de wijngaarden. De bodems zijn vrij van chemicaliën en worden gezond gehouden door plantenextracten, schimmels en bacteriën uit de eigen biologische compost. Bij Waterkloof vechten ze niet tegen de natuur, maar werken er mee samen.

Circle of Life white 2016

Proefnotitie van Nadia Langenegger:Deze wijn kan worden omschreven als een intrigerende wijn met veel verschillende lagen. De Sauvignon Blanc-aroma's zijn nadrukkelijk aanwezig in de neus, met prachtige aroma's van limoen en kruisbessen. Zeer goed geïntegreerde smaken in de mond met een strakke minerale kern en het romige midden van de smaak van de Chenin Blanc zorgt voor een grote complexiteit en een lange afdronk. De Sauvignon Blanc geeft de wijn een heerlijke, frisse zuurgraad.

Tim Atkin - 95 punten (2016)
"The best release yet of this wild-fermented cuvée of mostly Sauvignon Blanc with 29% Chenin Blanc and a splash of Chardonnay. Aged in older oak, it's leesy, grapefruity and tangy with citrus and apple fruit and subtle, stony reduction."