Dow's 10 Year Old Tawny port

Rood | Portugal | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Dow's Fine Tawny port

Dow's port

Al meer dan 200 jaar wordt de naam Dow's geassocieerd met fijne Port uit de Boven-Douro-vallei. Dow's staat bekend om hun voortreffelijk geconcentreerde portwijnen; intens en tannineus als hij jong is, en rijpingspotentieel tot een overtreffende trap, pittige elegantie met viooltjes- en muntaroma's. Hun kenmerkende juist ietwat drogere afdronk is de "fingerprint” van Dow's portwijnen. Dow's is eigenaar van de wijngaarden Quinta do Bomfim en Quinta da Senhora da Ribeira en produceert, door deze te gebruiken, zelfs in niet-aangegeven jaren enkele voortreffelijke Single Quinta portwijnen. De Symington-familie, heeft na hun overname, voortgebouwd op de erfenis van de voorgaande Silva- en Dow-families. Generaties Symington-wijnmakers hebben alweer gewerkt in de wijngaarden van Quinta do Bomfim en Quinta da Senhora da Ribeira. 

Dow’s is een topproducent in de Douro en heeft een specialisatie in Vintage ports. De 2011 Vintage werd bekroond tot ‘Wine of the year’ door Winespectator. James Suckling van Wine Spectator proefde ooit een Dow's port meer dan honderd jaar na het bottelen, een 1896, en beschreef het als: "...een verbazingwekkende robijnrode kleur met een granaatrand, het rook naar rozijnen, zwarte peper en bessen. Het was vol van smaak, met massa's fruit verweven met lagen fluweelzachte tannines. Het was gewoonweg fantastisch.”

Website Dow's port

Bekijk Dow's port

Dow's 10 Year Old Tawny port

Rood | Portugal | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Over de wijn

Om even direct duidelijk te zijn: 10 year old is een smaakbeeld van 10 jaar gerijpte portwijnen. Het kan derhalve een blend van meerdere jaren zijn. Een blend geeft juist vaak meer complexiteit. Door aanzienlijke verdamping en concentratie van ongeveer 25% van het oorspronkelijke volume verkrijgt een 10 jaar oude tawny een hogere intensiteit en complexiteit. Dow's Aged Tawny's hebben een unieke identiteit die streeft naar een evenwichtige verhouding van houtkarakter met de originele fijne fruitsmaken. De kleur van deze port heeft een diep roodbruin centrum met een granaatroden gloed. Heldere aroma's van rode kers en amandelen met tonen van toffee en vanille breng de neus in vervoering. In de mond is deze wijn direct mondvullend, met peperige kruiden en een vleugje marmelade. De finish is vol, met Dow's afsluitende kenmerkende droge afdronk.

Spijs & moment

Even ergens je terugtrekken voor het optimale genieten, of juist samen met vrienden deze port bespreken. Hij maakt de letterlijk en figuurlijk tongen los. Dow's 10 Year Old Tawny is perfect bij zoete desserts, zoals appeltaart of chocolademousse, met gebrande hazelnoten bestrooid. Serveer licht gekoeld. Minimaal een maand goed als die eenmaal geopend is.

Korte omschrijving

Blend van Tawny zorgen voor een 10 jaar oud smaakbeeld. Biedt veel, heel veel. Toffee, amandel, gekonfijte kers, vanille en sinaasappel marmelade. Zeer compleet.

Product specificaties

Artikelnummer 44692
Kleur Rood
Type Versterkt
Land Portugal
Streek Douro
Appellatie Douro
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Other
Smaaktype Zoet
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 20
EAN doos 5010867200753
EAN fles 5010867200067