Dow's 30 Year Old Tawny port

Rood | Portugal | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Dow's Fine Tawny port

Dow's port

Al meer dan 200 jaar wordt de naam Dow's geassocieerd met fijne Port uit de Boven-Douro-vallei. Dow's staat bekend om hun voortreffelijk geconcentreerde portwijnen; intens en tannineus als hij jong is, en rijpingspotentieel tot een overtreffende trap, pittige elegantie met viooltjes- en muntaroma's. Hun kenmerkende juist ietwat drogere afdronk is de "fingerprint” van Dow's portwijnen. Dow's is eigenaar van de wijngaarden Quinta do Bomfim en Quinta da Senhora da Ribeira en produceert, door deze te gebruiken, zelfs in niet-aangegeven jaren enkele voortreffelijke Single Quinta portwijnen. De Symington-familie, heeft na hun overname, voortgebouwd op de erfenis van de voorgaande Silva- en Dow-families. Generaties Symington-wijnmakers hebben alweer gewerkt in de wijngaarden van Quinta do Bomfim en Quinta da Senhora da Ribeira. 

Dow’s is een topproducent in de Douro en heeft een specialisatie in Vintage ports. De 2011 Vintage werd bekroond tot ‘Wine of the year’ door Winespectator. James Suckling van Wine Spectator proefde ooit een Dow's port meer dan honderd jaar na het bottelen, een 1896, en beschreef het als: "...een verbazingwekkende robijnrode kleur met een granaatrand, het rook naar rozijnen, zwarte peper en bessen. Het was vol van smaak, met massa's fruit verweven met lagen fluweelzachte tannines. Het was gewoonweg fantastisch.”

Website Dow's port

Bekijk Dow's port

Dow's 30 Year Old Tawny port

Rood | Portugal | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Over de wijn

Er zijn maar heel weinig Ports die 30 lange jaren kunnen rijpen en toch de complexiteit en smaken laten zien die te vinden zijn in Dow's 30 Year Old Tawny.  Er zijn op elk moment slechts 6 of 7 vaten in de oude kelders van Dow's in Vila Nova de Gaia beschikbaar om te worden gebotteld voor deze zeer zeldzame en fijne port.  Een buitengewoon dichte, geconcentreerde wijn die zo rijk van smaak is dat hij bijna een broeierige, donkere kwaliteit heeft. De medicinale hint geeft deze intensiteit net een lift, en gaat samen met smaken van geroosterde noten en zoethout. Het is een zeer bekwame melange, die een uitstekende balans creëert tussen zijn nootachtige eiken en ook rozijnenaroma's. De afdronk heeft precies de juiste zuurgraad. Een ongelooflijk zeldzame en fijne port van immense leeftijd en delicate elegantie. 

Spijs & moment

Dit is een Port om van te genieten en is een speciale gelegenheid op zichzelf, echt een onvergetelijke ervaring. Serveer er wat noten of eventueel wat lichte nootachtige kazen bij met wat cream crackers. Serveertemperatuur ongeveer 15ºC tot 16 ºC om zijn frisse karakter te benadrukken.

Korte omschrijving

Briljant, zeldzaam, buitengewoon. Geroosterde noten, zoethout, rozijnen, tikje medicinaal. De essentie van Tawny port.

Product specificaties

Artikelnummer 44694
Kleur Rood
Type Versterkt
Land Portugal
Streek Douro
Appellatie Douro
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Kurk
Smaaktype Zoet
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 20
EAN doos 5010867207684
EAN fles 5010867200135