Dow's 40 Year Old Tawny port

Rood | Portugal | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Dow's Fine Tawny port

Dow's port

Al meer dan 200 jaar wordt de naam Dow's geassocieerd met fijne Port uit de Boven-Douro-vallei. Dow's staat bekend om hun voortreffelijk geconcentreerde portwijnen; intens en tannineus als hij jong is, en rijpingspotentieel tot een overtreffende trap, pittige elegantie met viooltjes- en muntaroma's. Hun kenmerkende juist ietwat drogere afdronk is de "fingerprint” van Dow's portwijnen. Dow's is eigenaar van de wijngaarden Quinta do Bomfim en Quinta da Senhora da Ribeira en produceert, door deze te gebruiken, zelfs in niet-aangegeven jaren enkele voortreffelijke Single Quinta portwijnen. De Symington-familie, heeft na hun overname, voortgebouwd op de erfenis van de voorgaande Silva- en Dow-families. Generaties Symington-wijnmakers hebben alweer gewerkt in de wijngaarden van Quinta do Bomfim en Quinta da Senhora da Ribeira. 

Dow’s is een topproducent in de Douro en heeft een specialisatie in Vintage ports. De 2011 Vintage werd bekroond tot ‘Wine of the year’ door Winespectator. James Suckling van Wine Spectator proefde ooit een Dow's port meer dan honderd jaar na het bottelen, een 1896, en beschreef het als: "...een verbazingwekkende robijnrode kleur met een granaatrand, het rook naar rozijnen, zwarte peper en bessen. Het was vol van smaak, met massa's fruit verweven met lagen fluweelzachte tannines. Het was gewoonweg fantastisch.”

Website Dow's port

Bekijk Dow's port

Dow's 40 Year Old Tawny port

Rood | Portugal | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Over de wijn

Dow's Forty Years Old Tawny wordt uitsluitend gemaakt van druiven afkomstig van "A" geclassificeerde wijngaarden (de hoogste), waaronder Dow's Quinta do Bomfim en Quintada Senhora da Ribeira, twee van de allerbeste wijngaarden in de Douro-vallei. Deze veertig jaar oude port is een wijn van grote zeldzaamheid en kwaliteit. Veertig jaar zorgvuldige rijping in eikenhouten vaten hebben deze wijn tot een perfecte balans gebracht. Deze wijn vertegenwoordigt het toppunt van de kunst van de Portblender. Fijne amberkleur met een licht groene glans. Niet meer in te denken dat dit ooit een rode wijn was. Intens, met tonen van dadel, vijg en walnoot die direct doordringen waarbij impressies van groene thee, mandarijn, honing en gedroogde gember zich er bij voegen. Voegt helderheid en energie toe aan de afdronk. Dit is een port om van te genieten als een speciale gelegenheid, echt een onvergetelijke ervaring.

Spijs & moment

Een glas, concentratie, beleving, meditatie. Een Pastel de Nata om het te complementeren. Beter wordt het niet.  

Korte omschrijving

Once in a lifetime ervaring. Dadel, vijg, walnoot, groene thee, mandarijn, honing en gedroogde gember. 40 jaar oud.

Product specificaties

Artikelnummer 44695
Kleur Rood
Type Stil
Land Portugal
Streek Douro
Appellatie Douro
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Other
Smaaktype Zoet
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 20
EAN doos 5010867207950
EAN fles 5010867205239