Dow's Fine Tawny port

Rood | Portugal | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Dow's Fine Tawny port

Dow's port

Al meer dan 200 jaar wordt de naam Dow's geassocieerd met fijne Port uit de Boven-Douro-vallei. Dow's staat bekend om hun voortreffelijk geconcentreerde portwijnen; intens en tannineus als hij jong is, en rijpingspotentieel tot een overtreffende trap, pittige elegantie met viooltjes- en muntaroma's. Hun kenmerkende juist ietwat drogere afdronk is de "fingerprint” van Dow's portwijnen. Dow's is eigenaar van de wijngaarden Quinta do Bomfim en Quinta da Senhora da Ribeira en produceert, door deze te gebruiken, zelfs in niet-aangegeven jaren enkele voortreffelijke Single Quinta portwijnen. De Symington-familie, heeft na hun overname, voortgebouwd op de erfenis van de voorgaande Silva- en Dow-families. Generaties Symington-wijnmakers hebben alweer gewerkt in de wijngaarden van Quinta do Bomfim en Quinta da Senhora da Ribeira. 

Dow’s is een topproducent in de Douro en heeft een specialisatie in Vintage ports. De 2011 Vintage werd bekroond tot ‘Wine of the year’ door Winespectator. James Suckling van Wine Spectator proefde ooit een Dow's port meer dan honderd jaar na het bottelen, een 1896, en beschreef het als: "...een verbazingwekkende robijnrode kleur met een granaatrand, het rook naar rozijnen, zwarte peper en bessen. Het was vol van smaak, met massa's fruit verweven met lagen fluweelzachte tannines. Het was gewoonweg fantastisch.”

Website Dow's port

Bekijk Dow's port

Dow's Fine Tawny port

Rood | Portugal | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Over de wijn

Die andere stijl port. De tegenhanger van de Ruby. De Dow's Fine Tawny is een drie jaar oude blend gerijpt in juist kleine eikenhouten vaten. Deze type vatrijping zorgt voor een soepelere en lichtere wijnstijl dan de Ruby die voornamelijk wordt gerijpt in grote eikenhouten foeders, Pipas genaamd.  Hierdoor ontstaat een taankleurige en wat doorzichtige wijn met meer oxydatieve tonen als butterscotch, gedroogde pruim, studentenhaver en melkchocolade. In de mond is hij fris, evenwichtig en met een lang en weldadig fluwelen mondgevoel. Klaar om te drinken en te genieten wanneer gebotteld en vereist geen verdere veroudering.

Spijs & moment

Briljant met niet te intense nootachtige kazen als Comté, Morbier, Gruyere en onze eigen Maaslander. Géén blauwschimmel, dat is vaak te heftig. Maar probeer hem ook eens met een crème bruléé of met foie gras. Topcombi!

Korte omschrijving

Tawny, gerijpte en milde tegenhanger van de Ruby. Niet verwarren dus.. Noten, butterscotch, gedroogd fruit, melkchocolade. Lekker gerijpte stijl.

Product specificaties

Artikelnummer 44700
Kleur Rood
Type Versterkt
Land Portugal
Streek Douro
Appellatie Douro
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Other
Smaaktype Zoet
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Assemblage Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinta Roriz en Tinto Cao
Alcohol percentage 19
EAN doos 5010867201408
EAN fles 5010867210127