Dow's Late Bottled Vintage port

Rood | Portugal | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Dow's Fine Tawny port

Dow's port

Al meer dan 200 jaar wordt de naam Dow's geassocieerd met fijne Port uit de Boven-Douro-vallei. Dow's staat bekend om hun voortreffelijk geconcentreerde portwijnen; intens en tannineus als hij jong is, en rijpingspotentieel tot een overtreffende trap, pittige elegantie met viooltjes- en muntaroma's. Hun kenmerkende juist ietwat drogere afdronk is de "fingerprint” van Dow's portwijnen. Dow's is eigenaar van de wijngaarden Quinta do Bomfim en Quinta da Senhora da Ribeira en produceert, door deze te gebruiken, zelfs in niet-aangegeven jaren enkele voortreffelijke Single Quinta portwijnen. De Symington-familie, heeft na hun overname, voortgebouwd op de erfenis van de voorgaande Silva- en Dow-families. Generaties Symington-wijnmakers hebben alweer gewerkt in de wijngaarden van Quinta do Bomfim en Quinta da Senhora da Ribeira. 

Dow’s is een topproducent in de Douro en heeft een specialisatie in Vintage ports. De 2011 Vintage werd bekroond tot ‘Wine of the year’ door Winespectator. James Suckling van Wine Spectator proefde ooit een Dow's port meer dan honderd jaar na het bottelen, een 1896, en beschreef het als: "...een verbazingwekkende robijnrode kleur met een granaatrand, het rook naar rozijnen, zwarte peper en bessen. Het was vol van smaak, met massa's fruit verweven met lagen fluweelzachte tannines. Het was gewoonweg fantastisch.”

Website Dow's port

Bekijk Dow's port

Dow's Late Bottled Vintage port

Rood | Portugal | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze Late Bottled Vintage deelt dezelfde herkomst als Dow's legendarische Vintage Ports, namelijk de Quinta do Bomfim en Quinta da Senhora da Ribeira. Pure kracht tonend, zelfs na 4 jaar in hout. Prachtige aroma's van zwarte bessen en drop, met wat sporen van munt op de achtergrond. Ook het stoffige van de leistenen bodem in de Douro lijkt terug te komen. Deze LBV heeft focus en spanning door zijn fijne zuurgraad. Peperachtige tannines en kruiden liften de smaken, waardoor het fruit tot leven komt.

Spijs & moment

De meeste mensen laten de LBV's niet rijpen in hun kelder. Hoeft ook niet maar ze kunnen voor een verrassing komen te staan. Het doet zeker veel goed. Serveer deze wijn met een intense oude Goudse of blauwschimmel kaas. Een mooie verrassing om hem bij een pepersteak eens te serveren.

Korte omschrijving

Laat gebotteld en van 1 oogstjaar! Zeer intense ruby stijl. Super intens, zwarte bessen, laurierdrop, munt en op de achtergrond fijne tannines voor structuur.

Product specificaties

Artikelnummer 44702
Kleur Rood
Type Versterkt
Land Portugal
Streek Douro
Appellatie Douro
Oogstjaar 2018
Afsluiting Other
Smaaktype Zoet
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Assemblage Touriga Franca, Touriga Nacional, Sousão, Tinta Barroca, Tinta Roriz.
Alcohol percentage 20
EAN doos 5608309002883
EAN fles 5608309002876