Dow's Nirvana port (0,5 liter)

Rood | Portugal | 0.5 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Dow's Fine Tawny port

Dow's port

Al meer dan 200 jaar wordt de naam Dow's geassocieerd met fijne Port uit de Boven-Douro-vallei. Dow's staat bekend om hun voortreffelijk geconcentreerde portwijnen; intens en tannineus als hij jong is, en rijpingspotentieel tot een overtreffende trap, pittige elegantie met viooltjes- en muntaroma's. Hun kenmerkende juist ietwat drogere afdronk is de "fingerprint” van Dow's portwijnen. Dow's is eigenaar van de wijngaarden Quinta do Bomfim en Quinta da Senhora da Ribeira en produceert, door deze te gebruiken, zelfs in niet-aangegeven jaren enkele voortreffelijke Single Quinta portwijnen. De Symington-familie, heeft na hun overname, voortgebouwd op de erfenis van de voorgaande Silva- en Dow-families. Generaties Symington-wijnmakers hebben alweer gewerkt in de wijngaarden van Quinta do Bomfim en Quinta da Senhora da Ribeira. 

Dow’s is een topproducent in de Douro en heeft een specialisatie in Vintage ports. De 2011 Vintage werd bekroond tot ‘Wine of the year’ door Winespectator. James Suckling van Wine Spectator proefde ooit een Dow's port meer dan honderd jaar na het bottelen, een 1896, en beschreef het als: "...een verbazingwekkende robijnrode kleur met een granaatrand, het rook naar rozijnen, zwarte peper en bessen. Het was vol van smaak, met massa's fruit verweven met lagen fluweelzachte tannines. Het was gewoonweg fantastisch.”

Website Dow's port

Bekijk Dow's port

Dow's Nirvana port (0,5 liter)

Rood | Portugal | 0.5 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Over de wijn

Dow's creëerde deze Reserve port samen met The Flanders Taste Foundation als speciale aanvulling om te combineren met donkere chocolade. Ze deden proeverijen en wetenschappelijke analyses om te zien welke componenten van de port bijzonder goed samengaan met chocolade. Uiteindelijk is de suggestie om de Nirvana port te combineren met donkere chocolaatjes met een cacaogehalte van 70-80%. De port begint met een rood fruit in combinatie met wilde rozen en viooltjes.  Na korte tijd verschijnen er echter meer kruidige tonen. Gevolgd door wat tabak. Op zichzelf heeft de Nirvana een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Toch is de combinatie met donkere chocolade echt zijn meesterwerk. Met deze Nirvana port in je glas geraak je gewoon in de hoogste staat die door de mens bereikt kan worden. 

Spijs & moment

Bittere chocolade dus. Echter ook fijn bij een Schwarwalder Kirschtorte. Een blokje 80% pure chocolade door de rode wijn jus maakt een mooi bruggetje. Intense ruby stijl.

Korte omschrijving

Deze port brengt je in de heiligste staat van het zijn. Eigenlijk gemaakt om met bittere chocolade te combineren. Rood fruit, wilde rozen en viooltjes. Intense Ruby stijl.

Product specificaties

Artikelnummer 44703
Kleur Rood
Type Versterkt
Land Portugal
Streek Douro
Appellatie Douro
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Other
Smaaktype Zoet
Inhoud 0.5
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 20
EAN doos 5010867206915
EAN fles 5010867206564