Dow's Quinta do Bomfim Vintage port

Rood | Portugal | 0.75 L | 2013 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Dow's Quinta do Bomfim Vintage port

Dow's port

Al meer dan 200 jaar wordt de naam Dow's geassocieerd met fijne Port uit de Boven-Douro-vallei. Dow's staat bekend om hun voortreffelijk geconcentreerde portwijnen; intens en tannineus als hij jong is, en rijpingspotentieel tot een overtreffende trap, pittige elegantie met viooltjes- en muntaroma's. Hun kenmerkende juist ietwat drogere afdronk is de "fingerprint” van Dow's portwijnen. Dow's is eigenaar van de wijngaarden Quinta do Bomfim en Quinta da Senhora da Ribeira en produceert, door deze te gebruiken, zelfs in niet-aangegeven jaren enkele voortreffelijke Single Quinta portwijnen. De Symington-familie, heeft na hun overname, voortgebouwd op de erfenis van de voorgaande Silva- en Dow-families. Generaties Symington-wijnmakers hebben alweer gewerkt in de wijngaarden van Quinta do Bomfim en Quinta da Senhora da Ribeira. 

Dow’s is een topproducent in de Douro en heeft een specialisatie in Vintage ports. De 2011 Vintage werd bekroond tot ‘Wine of the year’ door Winespectator. James Suckling van Wine Spectator proefde ooit een Dow's port meer dan honderd jaar na het bottelen, een 1896, en beschreef het als: "...een verbazingwekkende robijnrode kleur met een granaatrand, het rook naar rozijnen, zwarte peper en bessen. Het was vol van smaak, met massa's fruit verweven met lagen fluweelzachte tannines. Het was gewoonweg fantastisch.”

Website Dow's port

Bekijk Dow's port

Dow's Quinta do Bomfim Vintage port

Rood | Portugal | 0.75 L | 2013 | Doos 6 stuks

Over de wijn

In de goede jaren waarin de Consejo Regulador (en Dow's dus ook) geen officieel vintage jaar declareren worden de beste ports van Quinta do Bomfim zorgvuldig geselecteerd en vervolgens gebotteld als Dow's “Quinta do Bomfim” vintage port. Deze wijnen zijn uitzonderlijk goed. Ze hebben de neiging iets eerder te rijpen dan de officiële 'declared'-jaren, maar kunnen net zo goed (of zelfs beter) zijn als de “echte” vintage ports. De port heeft al kleine 12 jaar gerijpt is daarom snel op dronk. Hij toont een heerlijk bouquet van rood fruit en kruidige aroma's en het gehemelte zit vol jamachtig rood fruit en tonen van kruiden, munt en chocolade. Zeer lange en licht droge afdronk van kruidige munt en zwarte chocolade.  Peperige tannines vragen om aandacht. Enorm plezierig om nu te drinken kan zeker nog een paar decennia mee.

Spijs & moment

Let op!! Een Vintage port van deze kwaliteit moet u minstens 8 uur van te voren decanteren. Een mooi ochtend klusje dus! Dan pas komt hij helemaal los. Savoureren met een mooi stuk Stilton. Uiteraard altijd de karaf naar rechts doorgeven, zoals de traditie het betaamt.

Korte omschrijving

Officieuze vintage. Mooi gerijpt. Na tijdige opening (8 uur) geeft hij zich volledig. Geen woorden meer voor. Eindeloze afdronk.

Product specificaties

Artikelnummer 44697
Kleur Rood
Type Stil
Land Portugal
Streek Douro
Appellatie Douro
Oogstjaar 2013
Afsluiting Other
Smaaktype Zoet
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Assemblage Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Barroca, Tinta Roriz
Alcohol percentage 20
EAN doos 5010867206670
EAN fles 5010867205901