Famille Descombe Cabernet Sauvignon

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Famille Descombe Cabernet Sauvignon

Descombe

Het wijnhuis Famille Descombe is een familiebedrijf dat in 1905 is opgericht in de Beaujolais regio. In de jaren ‘30 breidde de 2e generatie met Florent Descombe aan het roer het domein uit met aankopen van wijngaarden in de Rhônevallei. Later volgen ook aankopen in de Elzas, Sud-Ouest, Bourgogne, Bordeaux. Momenteel is de 5de generatie actief onder leiding van powerwoman Marine Descombe. Ze breidde verder uit met aankopen in Chablis (Domaine Passy le Clou), Beaujolais (Château Pougelon) en het Domaine de Là-Haut in de noordelijke Rhône (Saint-Joseph en Crozes-Hermitage).

Dit is geen klein bedrijf dus maar toch blijft het familiale karakter altijd behouden.  Als Negociant-Eleveur en wijnbouwer controleert Famille Descombe het volledige wijnproductieproces: wijnbereiding of -selectie, het blenden, rijping, botteling, opslag en verzending. Tegelijkertijd geven ze, naast het niet gebruiken van herbiciden, de voorkeur om de beluchting, de fysieke structuur en het behoud van water dankzij oppervlakteploegen in de wijngaard om de micro-organismen en het leven in de bodem te behouden. Zo controleren ze de opbrengsten om de druiven optimale rijpheid en concentratie te geven. Al dit werk met respect voor de natuur geeft hun wijnen meer levendigheid en complexiteit. De wijngaarden maken daarmee onderdeel uit van de Franse Haut Valeur Environnementale  (HVE) aanpak. De lange levensduur van het bedrijf toont het bewijs van hun ervaring, betrouwbaarheid en vaardigheden. Vol de blik gericht op de toekomst, waarbij kwaliteit en eerbied voor het verleden steeds hoog in het vaandel wordt gedragen.

Website: Descombe

Bekijk Descombe

Famille Descombe Cabernet Sauvignon

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Naast hun prachtige wijnen van eigen wijngaarden in onder andere de Beaujolais regio is de Familie Descombe ook een négociant met wijnen van uitstekende kwaliteit. Deze Cabernet-Sauvignon mag dan een eenvoudige Vins de France op zijn label hebben staan, wij weten inmiddels beter... Lekkere en goede wijnen hoeven niet meer persé een AOC te zijn. De wijnmaker zijn hand is vaak belangrijker. Zo ook met deze Cabernet Sauvignon. Dieppaars van kleur en met intense aroma's in de neus. Crème de cassis, en wat Mediterrane kruiden. Dat zwarte fruit blijft ook in de mond de eerste viool spelen. Lekker intens, evenwichtig en met lichte zachte tannines. Krachtige afdronk. Fijne speelse wijn met genoeg ruggengraat.

Spijs & moment

Het liefst op een koelere kamertemperatuur van ongeveer 17-18 graden voor meer frisheid. Kan solitair gedronken worden maar in het gezelschap van een daube de boeuf of een gegrild biefstukje komt ie erg goed tot zijn recht.

Korte omschrijving

Toegankelijke en zeer smakelijke Cabernet Sauvignon. crème de cassis, tijm en kreupelhout. Prima voor op de bank maar gaat een stevig stukje vlees niet uit de weg.

Product specificaties

Artikelnummer 19524
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Cabernet Sauvignon
Land Frankrijk
Appellatie Vin de France
Oogstjaar 2020
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 17 tot 18 graden
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 3760156436036
EAN fles 3760156438245