Famille Descombe Merlot

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Famille Descombe Merlot

Descombe

Het wijnhuis Famille Descombe is een familiebedrijf dat in 1905 is opgericht in de Beaujolais regio. In de jaren ‘30 breidde de 2e generatie met Florent Descombe aan het roer het domein uit met aankopen van wijngaarden in de Rhônevallei. Later volgen ook aankopen in de Elzas, Sud-Ouest, Bourgogne, Bordeaux. Momenteel is de 5de generatie actief onder leiding van powerwoman Marine Descombe. Ze breidde verder uit met aankopen in Chablis (Domaine Passy le Clou), Beaujolais (Château Pougelon) en het Domaine de Là-Haut in de noordelijke Rhône (Saint-Joseph en Crozes-Hermitage).

Dit is geen klein bedrijf dus maar toch blijft het familiale karakter altijd behouden.  Als Negociant-Eleveur en wijnbouwer controleert Famille Descombe het volledige wijnproductieproces: wijnbereiding of -selectie, het blenden, rijping, botteling, opslag en verzending. Tegelijkertijd geven ze, naast het niet gebruiken van herbiciden, de voorkeur om de beluchting, de fysieke structuur en het behoud van water dankzij oppervlakteploegen in de wijngaard om de micro-organismen en het leven in de bodem te behouden. Zo controleren ze de opbrengsten om de druiven optimale rijpheid en concentratie te geven. Al dit werk met respect voor de natuur geeft hun wijnen meer levendigheid en complexiteit. De wijngaarden maken daarmee onderdeel uit van de Franse Haut Valeur Environnementale  (HVE) aanpak. De lange levensduur van het bedrijf toont het bewijs van hun ervaring, betrouwbaarheid en vaardigheden. Vol de blik gericht op de toekomst, waarbij kwaliteit en eerbied voor het verleden steeds hoog in het vaandel wordt gedragen.

Website: Descombe

Bekijk Descombe

Famille Descombe Merlot

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De druif Merlot is de meest bekende druif in de wereld. Misschien door zijn eenvoudige naam die makkelijk te onthouden is,  maar ook door zijn veelzijdigheid. Beroemd door zijn oorspronkelijke afkomst en geroemde wijnen in de Pomerol en Saint-Émilion maar tegelijkertijd ook door zijn veelzijdigheid. Zelfs gevinifïeerd als een soepele makkelijke wijn maakt die indruk. Geproduceerd in de Beaujolais en de Lyonnais regio en daardoor een Vin de France. Purper van kleur. Fruitig in de neus met een mix van zwart fruit, wat kreupelhout en likje zoethout. Heerlijk rond en romig in de mond met rijpe aardbeien, tikje zwoel jammig, laag in zijn zuren en een hele soepele, en o zo heerlijke afdronk. Geen storende tannines.

Spijs & moment

Eigenlijk een wijn voor alle seizoenen. Ideaal op 15-17 graden. Kamertemperatuur is al wat warm. Hij benadrukt zijn fruit dan nog meer! Mag geschonken bij de voetbal op tv of op een feestje met vrienden. Gaat ook heerlijk bij een spareribs van de grill.

Korte omschrijving

Ronde, romige Merlot. Rijp bosfruit, zoethout en geroosterd tonen. Smakelijk soepeltjes wegdrinkend zonder harde randjes.

Product specificaties

Artikelnummer 19539
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Merlot
Land Frankrijk
Appellatie Vin de France
Oogstjaar 2020
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos 3760156436029
EAN fles 3760156439204