Afbeelding voor fabrikant Fiol

Fiol

Fiol is een bekroonde, “hors-category” Prosecco van Treviso. Dit bedrijf van Giovanni, Gian Luca en Pietro , 3 levenslange vrienden schudt de manier waarop we genieten van Italiaanse mousserende wijn even goed op zijn kop. Als een goed Italiaans bedrijf betaamt is het innovatief en toch diepgeworteld in hun Venetiaanse traditie. Hier wordt de FIOL Prosecco gemaakt met de hoogste kwaliteit Glera-druiven uit het hart van de Prosecco D.O.C. Ondertussen houden ze het ook simpel maar wel perfect. Ze maken voorlopig maar 2 types Prosecco: Wit en Rosé. Echter de kwaliteit is zo fantastisch goed dat het echt een wijn bedoeld voor een speciaal moment, of het nu wordt gedeeld met vrienden en geliefden of onbeschaamd alleen wordt geproefd. Daarnaast is de verpakking Prosecco van FIOL even pakkend voor het oog als de smaak aangenaam voor de mond is.

De wijnvisie, het smaakprofiel en de kwaliteitscontrole van FIOL staan onder toezicht van Marzio Pol, een expert in de wijn- en mousserende wijnindustrie, die uitgebreide ervaring heeft met het adviseren van prestigieuze wijnhuizen in Italië, allemaal ondersteund door een vruchtbare carrière die meer dan 50 oogsten opleverde! Marzio Pol is een van de meest gerespecteerde en vertrouwde autoriteiten in de Prosecco D.O.C. en is het stichtend lid en voormalig voorzitter van de Society of Viticulture and Oenology.

Van het telen van de druiven, de oogst, de fermentatie, het bottelen tot het implementeren van de modernste technologieën, elke stap van het wijnbereidingsproces wordt gecontroleerd door de beste en meest toegewijde experts.

Website Fiol

De wijnen van Fiol

1 wijnen
Sorteer op
Toon als
Fiol, Italiaans en impliciet om samen met je beste vrienden te drinken. Heel fijne mousse, Levendig, verrassend goed. Bloemig in de neus, mediterrane kruiden en met een bergamot citroentje in de mond.