FIOL Prosecco in geschenkverpakking

Wit | Italië | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant FIOL Prosecco in geschenkverpakking

Fiol

Fiol is een bekroonde, “hors-category” Prosecco van Treviso. Dit bedrijf van Giovanni, Gian Luca en Pietro , 3 levenslange vrienden schudt de manier waarop we genieten van Italiaanse mousserende wijn even goed op zijn kop. Als een goed Italiaans bedrijf betaamt is het innovatief en toch diepgeworteld in hun Venetiaanse traditie. Hier wordt de FIOL Prosecco gemaakt met de hoogste kwaliteit Glera-druiven uit het hart van de Prosecco D.O.C. Ondertussen houden ze het ook simpel maar wel perfect. Ze maken voorlopig maar 2 types Prosecco: Wit en Rosé. Echter de kwaliteit is zo fantastisch goed dat het echt een wijn bedoeld voor een speciaal moment, of het nu wordt gedeeld met vrienden en geliefden of onbeschaamd alleen wordt geproefd. Daarnaast is de verpakking Prosecco van FIOL even pakkend voor het oog als de smaak aangenaam voor de mond is.

De wijnvisie, het smaakprofiel en de kwaliteitscontrole van FIOL staan onder toezicht van Marzio Pol, een expert in de wijn- en mousserende wijnindustrie, die uitgebreide ervaring heeft met het adviseren van prestigieuze wijnhuizen in Italië, allemaal ondersteund door een vruchtbare carrière die meer dan 50 oogsten opleverde! Marzio Pol is een van de meest gerespecteerde en vertrouwde autoriteiten in de Prosecco D.O.C. en is het stichtend lid en voormalig voorzitter van de Society of Viticulture and Oenology.

Van het telen van de druiven, de oogst, de fermentatie, het bottelen tot het implementeren van de modernste technologieën, elke stap van het wijnbereidingsproces wordt gecontroleerd door de beste en meest toegewijde experts.

Website Fiol

Bekijk Fiol

FIOL Prosecco in geschenkverpakking

Wit | Italië | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Over de wijn

Fiol is een Venetiaans woord dat door vrienden wordt gebruikt om te verwijzen de vriendengroep, je inner circle... En daar hoort volgens onze Italianen natuurlijk altijd een goede prosecco bij! De naam is dus samen met de prosecco helemaal op zijn plaat. En gemaakt om je waardering te laten blijken aan je gezelschap! De Fiol Extra dry is voor 100% van de Glera druif gemaakt. Samen met de juiste dosage en een prachtige balans is het een ideaal aperitief. Een licht gouden kleur en romig schuim. Met een elegant boeket van jasmijn bloesem, acacia en met een lekkere rode appel in de neus. Levendig en verfrissend, een combinatie van zowel hartige als zoete smaken, eindigend op tonen van mediterrane kruiden en citroenen. Marzio Pol, de oenoloog en expert in mousserende wijn heeft zijn signatuur onder deze Prosecco gezet. Prachtig!

Spijs & moment

Goede prosecco heeft de champagne verdrongen als aperitief wijn. Een prachtig alternatief en nog uitstekend te betalen. Geniet dus van deze Fiol extra dry op alle feestelijke gebeurtenissen. Een Fiol past er altijd bij, als er wat te vieren valt. Proost! Uiteraard kan die ook bij kleine delicate hapjes als een gegrilde gamba, risotto met groene kruiden of zelfs een carpaccio van octopus.

Korte omschrijving

Fiol, Italiaans en impliciet om samen met je beste vrienden te drinken. Heel fijne mousse, Levendig, verrassend goed. Bloemig in de neus, mediterrane kruiden en met een bergamot citroentje in de mond.

Product specificaties

Artikelnummer 28762
Kleur Wit
Type Mousserend
Druivenras Gerla
Land Italië
Streek Veneto
Appellatie Prosecco
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 11
EAN doos 80539047700056
EAN fles 8053904770250