Maison J. Thorin Beaujolais-Villages

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Maison J. Thorin Fleurie

Maison J. Thorin

Een unieke geschiedenis verbindt de naam Thorin met Beaujolais en Mâconnais. De geschiedenis van Thorin gaat meer dan 1500 jaar terug! De naam is waarschijnlijk al in het jaar 457 in de Beaujolais-regio verschenen. En zelfs oorspronkelijk afkomstig uit Bornholm in  Denemarken toen ze nog Thores werden genoemd.  De oorsprong van het wijnhuis Thorin ligt dan ook bij die van een gehucht gesticht door de Bourgondische Thores en het dorp Romanèche, dat later de naam Romanèche-Thorins kreeg. In 1690, onder het bewind van Lodewijk XIV, waren er alleen in de gemeente Romanèche al ongeveer honderd mensen met deze naam. Het uiteindelijke wijnhuis Thorin werd opgericht door Jean Thorin in 1843. Met het voordeel van 180 jaar traditionele familie-ervaring in Beaujolais, heeft Maison J. Thorin een expertise en een uitstekende kennis verworven van de diversiteit van deze unieke Cru's.  Maison J. Thorin omarmt innovatie om wijnen van uitzonderlijke en klassieke kwaliteit te creëren. Elke fles weerspiegelt de perfecte harmonie tussen terroir, druiven en de kunst van het klassieke wijnmaken. De wijnen openen zich bij elke slok. Van de delicate fruittonen tot de subtiele lagen van complexiteit, elke wijn uit het assortiment van Maison J. Thorin is een meesterwerk op zichzelf. Bij Maison J. Thorin reflecteren de wijnen de  geologische diversiteit van de Beaujolais. Tegenwoordig nog steeds één van de grootste Beaujolais-huizen in eigendom van Maison Jean Claude Boisset met bijna 135 werknemers en een aanwezigheid in vele landen over de hele wereld.

Website Maison J. Thorin

Bekijk Maison J. Thorin

Maison J. Thorin Beaujolais-Villages

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze Beaujolais Villages verenigt de fruitigheid van Beaujolais Nouveau met de diepte van de crus in een betaalbare wijn. Deze wijn, gemaakt om jong van te genieten, bewijst dat Gamay in de juiste handen heerlijke wijnen kan maken. Absoluut barstensvol met tonen van aardbeien, frambozen en viooltjes, waardoor een wijn gemaakt is waarin lichtheid, frisheid en fruitigheid te zien zijn, met net dat vleugje aardsheid op de achtergrond om de wijn wat diepte te geven. Heerlijk soepel. Met de grotere vraag naar een lichtere en frisse stijl wijnen is Beaujolais weer helemaal “back in business”!

Spijs & moment

Pak een fles en maak hem open met wat charcuterie, een goede plak huisgemaakte paté of geniet er zelfs licht gekoeld van in de warmere maanden. Heerlijk!

Korte omschrijving

Klassieke Gamay. Beaujolais dus. En barstensvol superkrokant rood fruit, wilde bosviooltjes en wat aardsheid. Licht, fris, sappig. Just chill it a bit and bring it on!

Product specificaties

Artikelnummer 11417
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Gamay
Land Frankrijk
Streek Beaujolais
Appellatie Beaujolais-Villages
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 03264381285426
EAN fles 3264380085423