Afbeelding voor fabrikant Maison J. Thorin

Maison J. Thorin

Een unieke geschiedenis verbindt de naam Thorin met Beaujolais en Mâconnais. De geschiedenis van Thorin gaat meer dan 1500 jaar terug! De naam is waarschijnlijk al in het jaar 457 in de Beaujolais-regio verschenen. En zelfs oorspronkelijk afkomstig uit Bornholm in  Denemarken toen ze nog Thores werden genoemd.  De oorsprong van het wijnhuis Thorin ligt dan ook bij die van een gehucht gesticht door de Bourgondische Thores en het dorp Romanèche, dat later de naam Romanèche-Thorins kreeg. In 1690, onder het bewind van Lodewijk XIV, waren er alleen in de gemeente Romanèche al ongeveer honderd mensen met deze naam. Het uiteindelijke wijnhuis Thorin werd opgericht door Jean Thorin in 1843. Met het voordeel van 180 jaar traditionele familie-ervaring in Beaujolais, heeft Maison J. Thorin een expertise en een uitstekende kennis verworven van de diversiteit van deze unieke Cru's.  Maison J. Thorin omarmt innovatie om wijnen van uitzonderlijke en klassieke kwaliteit te creëren. Elke fles weerspiegelt de perfecte harmonie tussen terroir, druiven en de kunst van het klassieke wijnmaken. De wijnen openen zich bij elke slok. Van de delicate fruittonen tot de subtiele lagen van complexiteit, elke wijn uit het assortiment van Maison J. Thorin is een meesterwerk op zichzelf. Bij Maison J. Thorin reflecteren de wijnen de  geologische diversiteit van de Beaujolais. Tegenwoordig nog steeds één van de grootste Beaujolais-huizen in eigendom van Maison Jean Claude Boisset met bijna 135 werknemers en een aanwezigheid in vele landen over de hele wereld.

Website Maison J. Thorin

De wijnen van Maison J. Thorin

4 wijnen
Sorteer op
Toon
Toon als
Brouilly uit graniet gehouwen. Stevig postuur maar blijft altijd uitbundig. Geeft enorm veel fruit als zwarte kers, winegum, peperkoekkruiden. Gastronomisch zeker!
Klassieke Gamay. Beaujolais dus. En barstensvol superkrokant rood fruit, wilde bosviooltjes en wat aardsheid. Licht, fris, sappig. Just chill it a bit and bring it on!
Fleurie très feminin. Kers, vijg en viooltjes. Vrolijk, vol, rond, zacht. Verleid je vanaf de eerste slok.
Stoere Morgon. Robuuster en gestructureerder dan zijn collega Crus uit de Beaujolais. Morello-kers, maar ook abrikoos en perzik. Mag wat ouderen.