Maison J. Thorin Fleurie

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Maison J. Thorin Fleurie

Maison J. Thorin

Een unieke geschiedenis verbindt de naam Thorin met Beaujolais en Mâconnais. De geschiedenis van Thorin gaat meer dan 1500 jaar terug! De naam is waarschijnlijk al in het jaar 457 in de Beaujolais-regio verschenen. En zelfs oorspronkelijk afkomstig uit Bornholm in  Denemarken toen ze nog Thores werden genoemd.  De oorsprong van het wijnhuis Thorin ligt dan ook bij die van een gehucht gesticht door de Bourgondische Thores en het dorp Romanèche, dat later de naam Romanèche-Thorins kreeg. In 1690, onder het bewind van Lodewijk XIV, waren er alleen in de gemeente Romanèche al ongeveer honderd mensen met deze naam. Het uiteindelijke wijnhuis Thorin werd opgericht door Jean Thorin in 1843. Met het voordeel van 180 jaar traditionele familie-ervaring in Beaujolais, heeft Maison J. Thorin een expertise en een uitstekende kennis verworven van de diversiteit van deze unieke Cru's.  Maison J. Thorin omarmt innovatie om wijnen van uitzonderlijke en klassieke kwaliteit te creëren. Elke fles weerspiegelt de perfecte harmonie tussen terroir, druiven en de kunst van het klassieke wijnmaken. De wijnen openen zich bij elke slok. Van de delicate fruittonen tot de subtiele lagen van complexiteit, elke wijn uit het assortiment van Maison J. Thorin is een meesterwerk op zichzelf. Bij Maison J. Thorin reflecteren de wijnen de  geologische diversiteit van de Beaujolais. Tegenwoordig nog steeds één van de grootste Beaujolais-huizen in eigendom van Maison Jean Claude Boisset met bijna 135 werknemers en een aanwezigheid in vele landen over de hele wereld.

Website Maison J. Thorin

Bekijk Maison J. Thorin

Maison J. Thorin Fleurie

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Fleurie wordt vaak beschouwd als de meest vrouwelijke van de Beaujolais Crus omdat het een delicate en verfijnde wijn is. Deze van Thorin heeft complexe aroma's met een bloemige dominantie van viooltjes en andere weidebloemen. Briljante granaatkleur. In het mond komen aroma's vrij van zeer rijp zwart fruit, een vleugje Morello-kers en een noot van verse vijg. Genereus en warm. dat een zonnige fruitigheid uitdrukt. Weelderig zacht en lekker voluptueus. Een Fleurie met een zacht karakter.

Spijs & moment

Fleurie wordt het best gewaardeerd als ze jong is, maar kan 3 tot 5 jaar worden bewaard. Het is de perfecte begeleider van wit en licht rood vlees, lamsbout en een lokaal gedroogd knabbelworstje. Serveer tussen de 14 en 16°C.

 

Korte omschrijving

Fleurie très feminin. Kers, vijg en viooltjes. Vrolijk, vol, rond, zacht. Verleid je vanaf de eerste slok.

Product specificaties

Artikelnummer 11418
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Gamay
Land Frankrijk
Streek Beaujolais
Appellatie Fleurie
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 03264380684121
EAN fles 3264380084129