Maison J. Thorin Morgon

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Maison J. Thorin Fleurie

Maison J. Thorin

Een unieke geschiedenis verbindt de naam Thorin met Beaujolais en Mâconnais. De geschiedenis van Thorin gaat meer dan 1500 jaar terug! De naam is waarschijnlijk al in het jaar 457 in de Beaujolais-regio verschenen. En zelfs oorspronkelijk afkomstig uit Bornholm in  Denemarken toen ze nog Thores werden genoemd.  De oorsprong van het wijnhuis Thorin ligt dan ook bij die van een gehucht gesticht door de Bourgondische Thores en het dorp Romanèche, dat later de naam Romanèche-Thorins kreeg. In 1690, onder het bewind van Lodewijk XIV, waren er alleen in de gemeente Romanèche al ongeveer honderd mensen met deze naam. Het uiteindelijke wijnhuis Thorin werd opgericht door Jean Thorin in 1843. Met het voordeel van 180 jaar traditionele familie-ervaring in Beaujolais, heeft Maison J. Thorin een expertise en een uitstekende kennis verworven van de diversiteit van deze unieke Cru's.  Maison J. Thorin omarmt innovatie om wijnen van uitzonderlijke en klassieke kwaliteit te creëren. Elke fles weerspiegelt de perfecte harmonie tussen terroir, druiven en de kunst van het klassieke wijnmaken. De wijnen openen zich bij elke slok. Van de delicate fruittonen tot de subtiele lagen van complexiteit, elke wijn uit het assortiment van Maison J. Thorin is een meesterwerk op zichzelf. Bij Maison J. Thorin reflecteren de wijnen de  geologische diversiteit van de Beaujolais. Tegenwoordig nog steeds één van de grootste Beaujolais-huizen in eigendom van Maison Jean Claude Boisset met bijna 135 werknemers en een aanwezigheid in vele landen over de hele wereld.

Website Maison J. Thorin

Bekijk Maison J. Thorin

Maison J. Thorin Morgon

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Gelegen in het noordelijke deel van de Beaujolais streek, en strekt zich uit over de lagere hellingen van de lokale heuvels. Zijn leistenen bodem geeft deze wijn een heel bijzonder karakter.Het rode fruit, met name de Morello-kers, maar ook abrikoos en perzik stijgen met intensiteit naar de neus. In de mond tonen de tannines wel duidelijk stevigheid. Morgon is echt wat robuuster en voller dan de meeste crus uit de Beaujolais. Rijk, goed gestructureerd met een diepe smaak die het mogelijk maken om te verouderen of "morgonner" (dit is het lokale gezegde om het vermogen van ouder worden te beschrijven!).

Spijs & moment

Het is een elegante begeleider voor gebraden rosbief in rode wijnsaus, saucisses de Lyon of een mooi borrelbord met charcuterie. Zeker ook te proberen voor bij een stevige chili con carne. Mag ook bij een stevige, wat hardere kaas.

Korte omschrijving

Stoere Morgon. Robuuster en gestructureerder dan zijn collega Crus uit de Beaujolais. Morello-kers, maar ook abrikoos en perzik. Mag wat ouderen.

Product specificaties

Artikelnummer 11419
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Gamay
Land Frankrijk
Streek Beaujolais
Appellatie Morgon
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 03264380679196
EAN fles 3264380079194