Maison J. Thorin Brouilly

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Maison J. Thorin Fleurie

Maison J. Thorin

Een unieke geschiedenis verbindt de naam Thorin met Beaujolais en Mâconnais. De geschiedenis van Thorin gaat meer dan 1500 jaar terug! De naam is waarschijnlijk al in het jaar 457 in de Beaujolais-regio verschenen. En zelfs oorspronkelijk afkomstig uit Bornholm in  Denemarken toen ze nog Thores werden genoemd.  De oorsprong van het wijnhuis Thorin ligt dan ook bij die van een gehucht gesticht door de Bourgondische Thores en het dorp Romanèche, dat later de naam Romanèche-Thorins kreeg. In 1690, onder het bewind van Lodewijk XIV, waren er alleen in de gemeente Romanèche al ongeveer honderd mensen met deze naam. Het uiteindelijke wijnhuis Thorin werd opgericht door Jean Thorin in 1843. Met het voordeel van 180 jaar traditionele familie-ervaring in Beaujolais, heeft Maison J. Thorin een expertise en een uitstekende kennis verworven van de diversiteit van deze unieke Cru's.  Maison J. Thorin omarmt innovatie om wijnen van uitzonderlijke en klassieke kwaliteit te creëren. Elke fles weerspiegelt de perfecte harmonie tussen terroir, druiven en de kunst van het klassieke wijnmaken. De wijnen openen zich bij elke slok. Van de delicate fruittonen tot de subtiele lagen van complexiteit, elke wijn uit het assortiment van Maison J. Thorin is een meesterwerk op zichzelf. Bij Maison J. Thorin reflecteren de wijnen de  geologische diversiteit van de Beaujolais. Tegenwoordig nog steeds één van de grootste Beaujolais-huizen in eigendom van Maison Jean Claude Boisset met bijna 135 werknemers en een aanwezigheid in vele landen over de hele wereld.

Website Maison J. Thorin

Bekijk Maison J. Thorin

Maison J. Thorin Brouilly

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De appellatie Brouilly in de Beaujolais is de meest zuidelijke van de Beaujolais crus, de grootste en meest diverse. Graniet is hier de belangrijkste ondergrond in de wijngaarden. Het blijkt ook de meest uitbundige te zijn! Er wordt gezegd dat het zijn naam heeft gekregen van een zekere Brulius, een luitenant in het keizerlijke Romeinse legioen. Het is verleidelijk om je voor te stellen dat de officier, werkend onder bevel van Julius Caesar, blijk gaf van een karakter dat zo solide en joviaal was als deze heerlijkste van de Beaujolais crus! Helder granaatrood van kleur met een mooie concentratie en frisheid met tonen van rijpe zwarte kers en zoete specerijen en misschien ook wel wat van die lekkere winegums. Een warme en rijke cru du Beaujolais met lichte tannines en een lange afdronk.

Spijs & moment

Deze Brouilly wordt het best gewaardeerd als hij jong is, maar hij kan 3-4  jaar worden bewaard. Het is de perfecte begeleider van gebraden gevogelte, eenden filet met een kersensaus, en diverse matig intense kazen. Serveer hem tussen de 15 en 16°C.

Korte omschrijving

Brouilly uit graniet gehouwen. Stevig postuur maar blijft altijd uitbundig. Geeft enorm veel fruit als zwarte kers, winegum, peperkoekkruiden. Gastronomisch zeker!

Product specificaties

Artikelnummer 11416
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Gamay
Land Frankrijk
Streek Beaujolais
Appellatie Brouilly
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 03264381272433
EAN fles 3264380072430