Perdeberg Classic Collection Merlot*

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Perdeberg Dry Land Collection Resolve Pinotage*

Perdeberg

Uit onvrede voor de lage prijzen die ze krijgen voor hun kwalitatief goede druiven, beginnen Zuid-Afrikaanse wijnboeren in 1940 een eigen wijnhuis: Perdeberg. In 1942 persen ze hun eerste druiven, dan nog handmatig. Ondertussen zijn er natuurlijk nieuwe technologieën geïntroduceerd, maar nog steeds staat Perdeberg bekend om haar ‘hands on’ benadering. Dat het huis niet stilzit is evident. Het is het tweede wijnhuis in Zuid-Afrika dat koude vergisting implementeert, een methode die uit Europa komt. Ook zijn ze de eerste in de streek die een full time viticulturist (wijnbouwtechnicus) op de loonlijst zetten. Om de juiste druiven te kiezen en de beste methodes in de wijngaard toe te passen. De streek? Agter Paarl, tussen Malmesbury en Durbanville. Een vruchtbare plek met vijf microklimaten die het mogelijk maken om een brede variëteit aan wijnen te produceren.

Website Perdeberg

Bekijk Perdeberg

Perdeberg Classic Collection Merlot*

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Over de wijn

* NIET BEDOELD VOOR ONLINE VERKOOP!

Diep paars gekleurde Merlot uit Zuid-Afrika. Met de intense geur van zwarte bessen, specerijen en pruimen. De wijn is verleidelijk zijdezacht en heeft rijpe tannines. Alles is goed in balans. En de afdronk? Die is lang, soepel en zacht. 

Spijs & moment

Een eetwijn of ‘later op de avond’-wijn. Hij laat zich vooral goed combineren met rood vlees van de grill, schapenvlees, gerechten met paddenstoelen en stoofpotten. De groente-liefhebber maakt een spies met paprika op de barbecue of maakt een smaakrijke ratatouille. Past goed bij: stoofpot, paddenstoelen, gegrild vlees, gegrilde paprika.

Korte omschrijving

Zijdezachte Merlot uit Zuid-Afrika met donker fruit, specerijen en rijpe tanines.

Overige informatie

Michelangelo Awards, 2018 - Zilveren medaille (2017)
Vitis Vinifera, 2018 - Gouden medaille (2017)
Gold Wine Awards, 2018 - Gouden medaille (2017)

Product specificaties

Artikelnummer 30084
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Merlot
Land Zuid-Afrika
Streek Paarl
Oogstjaar 2019
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos 16009679750170
EAN fles 6009679750173