Afbeelding voor fabrikant Perdeberg

Perdeberg

Uit onvrede voor de lage prijzen die ze krijgen voor hun kwalitatief goede druiven, beginnen Zuid-Afrikaanse wijnboeren in 1940 een eigen wijnhuis: Perdeberg. In 1942 persen ze hun eerste druiven, dan nog handmatig. Ondertussen zijn er natuurlijk nieuwe technologieën geïntroduceerd, maar nog steeds staat Perdeberg bekend om haar ‘hands on’ benadering. Dat het huis niet stilzit is evident. Het is het tweede wijnhuis in Zuid-Afrika dat koude vergisting implementeert, een methode die uit Europa komt. Ook zijn ze de eerste in de streek die een full time viticulturist (wijnbouwtechnicus) op de loonlijst zetten. Om de juiste druiven te kiezen en de beste methodes in de wijngaard toe te passen. De streek? Agter Paarl, tussen Malmesbury en Durbanville. Een vruchtbare plek met vijf microklimaten die het mogelijk maken om een brede variëteit aan wijnen te produceren.

Website Perdeberg

De wijnen van Perdeberg

10 wijnen
Sorteer op
Toon
Toon als