Perdeberg The Vineyard Collection Grenache Noir

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Perdeberg Dry Land Collection Rossouw's Heritage

Perdeberg

In juli 2021 heeft Perdeberg in Zuid –Afrika alweer zijn mijlpaal van 80 jaar in de wijnindustrie gevierd. Perdeberg, opgericht in 1941 staat bekend om het produceren van opmerkelijke 'droge land'-wijnen die het unieke karakter van het terroir in Agter Paarl, tussen Malmesbury en Durbanville uitdrukken. Het bedrijf werd destijds geboren toen eigenaar Jan Rossouw boeren in de regio samenbracht met de visie om zelf wijnen te maken in plaats van hun druiven door te verkopen. In al die jaren die sindsdien zijn verstreken, is Perdeberg toegewijd gebleven aan acht belangrijke hoekstenen van zijn DNA: erfgoed, innovatie, relaties, dryland, Chenin Blanc, locatie, duurzaamheid en uitmuntendheid. Perdeberg houdt ook van moderne technologie en probeert altijd nieuwe en innovatieve methoden uit in hun kelders. Ze zijn één van de weinige wijnhuizen die bijvoorbeeld infraroodfoto's vanuit de lucht gebruiken voor de bescherming van druiven in de wijngaarden. Dit helpt hen om veel problemen in de wijngaard te voorkomen. Altijd op zoek om hun wijngaarden, natuurlijke omgeving en het milieu te helpen beschermen. Met deze focus op innovatie is Perdeberg uitgegroeid tot een exportgericht, gediversifieerd bedrijf. De combinatie van traditionele vaardigheden met moderne en innovatieve technieken helpt Perdeberg Wines om superieure wijnen, die de zintuigen prikkelen, te produceren.

Website Perdeberg

Bekijk Perdeberg

Perdeberg The Vineyard Collection Grenache Noir

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De Grenache Noir van Perdeberg is gemaakt van 90% Grenache Noir en 10% Shiraz van 8 jaar oude wijnstokken. De Grenache Noir past perfect bij de groeiomstandigheden in deze droge gebieden. De bush vines produceren kleine bessen en geconcentreerd fruit. Een perfecte combinatie van zachte tannines, genereuze fruitsmaken en elegantie in de wijn. De druiven zijn in de vroege ochtend met de hand geplukt als het nog koel is. 48 uur koude maceratie met de schillen om ervoor te zorgen dat maximale kleur en smaak wordt verkregen en daarna 12 maanden op 3e-jaars vaten gelegen. Hij is dan ook gemaakt in een elegante en moderne stijl, waardoor hij geschikt is om van te genieten bij elke gelegenheid. Mooi donkerrood van kleur en heeft aroma's van rode bessen, kersen en kruiden. Soepel, fris levendig met een wat romig mondgevoel. Erg vriendelijk allemaal, geen harde randjes. 

Spijs & moment

Dit is een fles die je alvast opentrekt gezellig voor bij het koken. Daarna rustig doorschenken voor bij eenvoudige gerechten: een gebakken merguez worstje, een confit de canard, een vegetarische cordon bleu. Prima voor op de vrijdagavond met de vriendengroep.

Korte omschrijving

Soepele Grenache. Moderne stijl, lekker veel donkerrood fruit en wat mediterrane kruiderij, Soepel glas. Vegan Friendly

Product specificaties

Artikelnummer 30078
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Zuid-Afrika
Streek Paarl
Appellatie Paarl
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage 90% Grenache en 10% Syrah
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 16009679752785
EAN fles 6009679752788