Perdeberg Dry Land Collection Rossouw's Heritage

Wit | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Perdeberg Dry Land Collection Rossouw's Heritage

Perdeberg

In juli 2021 heeft Perdeberg in Zuid –Afrika alweer zijn mijlpaal van 80 jaar in de wijnindustrie gevierd. Perdeberg, opgericht in 1941 staat bekend om het produceren van opmerkelijke 'droge land'-wijnen die het unieke karakter van het terroir in Agter Paarl, tussen Malmesbury en Durbanville uitdrukken. Het bedrijf werd destijds geboren toen eigenaar Jan Rossouw boeren in de regio samenbracht met de visie om zelf wijnen te maken in plaats van hun druiven door te verkopen. In al die jaren die sindsdien zijn verstreken, is Perdeberg toegewijd gebleven aan acht belangrijke hoekstenen van zijn DNA: erfgoed, innovatie, relaties, dryland, Chenin Blanc, locatie, duurzaamheid en uitmuntendheid. Perdeberg houdt ook van moderne technologie en probeert altijd nieuwe en innovatieve methoden uit in hun kelders. Ze zijn één van de weinige wijnhuizen die bijvoorbeeld infraroodfoto's vanuit de lucht gebruiken voor de bescherming van druiven in de wijngaarden. Dit helpt hen om veel problemen in de wijngaard te voorkomen. Altijd op zoek om hun wijngaarden, natuurlijke omgeving en het milieu te helpen beschermen. Met deze focus op innovatie is Perdeberg uitgegroeid tot een exportgericht, gediversifieerd bedrijf. De combinatie van traditionele vaardigheden met moderne en innovatieve technieken helpt Perdeberg Wines om superieure wijnen, die de zintuigen prikkelen, te produceren.

Website Perdeberg

Bekijk Perdeberg

Perdeberg Dry Land Collection Rossouw's Heritage

Wit | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Vernoemd naar Jan Rossouw, krijgt deze witte blend zijn specifieke karakter van het Zuid-Afrikaanse terroir.....in dit geval het erg droge land. De druiven – meestal Chenin Blanc, met een vleugje Grenache Blanc en Viognier – worden geteeld in bush vines met weinig tot geen irrigatie. De wijn herkenbaar nieuwe wereld, veel fruit en structuur. Gemaakt in een licht houtgerijpte stijl: dertig procent van deze wijn heeft tien maanden doorgebracht in vaten van Frans eikenhout van 500 liter. De resulterende wijn heeft gedurfde aroma's van citrus, passievrucht, witte peer en lychee. De smaak is rijk aan vanille en eindigt met een frisse zuurgraad.

Spijs & moment

Een prachtige combinatie met gegrilde tong of heilbot. Ook heel fijn met een pasta a la primavera met gebakken garnalen. Klaar om nu van te genieten met het potentieel om vijf tot 7 jaar verder te rijpen.

Korte omschrijving

Veel structuur en complexiteit. Blend van Chenin Blanc, Grenache Blanc, en Viognier. Floraal, citrus, wit fruit. Rijke wijn.

Product specificaties

Artikelnummer 30095
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chenin Blanc
Land Zuid-Afrika
Streek Paarl
Appellatie Paarl
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 16009679751054
EAN fles 6009679751057