Perdeberg Grenache Blanc & Pinotage (in geschenkkist)*

Zuid-Afrika | 1.5 L | N.v.t. | Doos 1 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Perdeberg Dry Land Collection Resolve Pinotage*

Perdeberg

Uit onvrede voor de lage prijzen die ze krijgen voor hun kwalitatief goede druiven, beginnen Zuid-Afrikaanse wijnboeren in 1940 een eigen wijnhuis: Perdeberg. In 1942 persen ze hun eerste druiven, dan nog handmatig. Ondertussen zijn er natuurlijk nieuwe technologieën geïntroduceerd, maar nog steeds staat Perdeberg bekend om haar ‘hands on’ benadering. Dat het huis niet stilzit is evident. Het is het tweede wijnhuis in Zuid-Afrika dat koude vergisting implementeert, een methode die uit Europa komt. Ook zijn ze de eerste in de streek die een full time viticulturist (wijnbouwtechnicus) op de loonlijst zetten. Om de juiste druiven te kiezen en de beste methodes in de wijngaard toe te passen. De streek? Agter Paarl, tussen Malmesbury en Durbanville. Een vruchtbare plek met vijf microklimaten die het mogelijk maken om een brede variëteit aan wijnen te produceren.

Website Perdeberg

Bekijk Perdeberg

Perdeberg Grenache Blanc & Pinotage (in geschenkkist)*

Zuid-Afrika | 1.5 L | N.v.t. | Doos 1 stuks

Over de wijn

*NIET BESTEMD VOOR INTERNETVERKOOP

Fraaie geschenkkist met twee wijnen uit de Perdeberg Vineyard Collection.

De Grenache Blanc is een intense witte wijn met veel fruit, frisheid en sap. Volfruitig in de afdronk. Fris en sappig, rond en harmonieus. 

Daarnaast een Pinotage met karakter. Dieppaars van kleur en met pruimen, kersen, rijpe bessen en wat vanille in de geur. Mondvullend door het rijpe fruit en de rijke tannines.

Spijs en moment

De Grenache Blanc is een zeer voedsel vriendelijke wijn. Breed inzetbaar: van een tarte flambée (een soort pizza uit de Elzas) en kip, tot vistaco’s en garnalen met knoflook.

Rode wijn en vlees? Nee hoor, deze Pinotage schenk je ook gerust bij een gegrilde tonijn steak. Of bij een stukje oude kaas. Liever toch klassiek? Denk dan aan vlees zoals geroosterd varken of lamsvlees van de barbecue.

Korte omschrijving

Fraaie geschenkkist met twee wijnen uit de Perdeberg Vineyard Collection.

Product specificaties

Artikelnummer 80037
Type Stil
Land Zuid-Afrika
Oogstjaar N.v.t.
Inhoud 1.5
Alcohol percentage 13
EAN doos