Petites Parcelles de Dolia

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Petites Parcelles de Dolia

Maison Sinnae

Maison Sinnae is een producent in de zuidelijke Rhône die zowel in wit en rood karakteristieke wijnen produceert met een uitzonderlijke goede verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Maison Sinnae komt voort uit de coöperaties van Chusclan en Laudun zij behoren tot de selecte groep van Villages (dorpen) in de Zuidelijke Rhône die het recht hebben hun eigen naam toe te voegen aan de appellation Côtes du Rhône Villages. In tegenstelling tot de meeste andere Villages ligt dit dorp niet op de linker-, maar op de rechteroever van de Rhône, in het departement Gard. De plaatselijke coöperatie vinifieert hier zowel wijnen onder eigen etiket als voor individuele domeinen die van de technische knowhow van de cave gebruik maken. De wijnen uit Chusclan zijn over het algemeen zeer karakteristiek voor de Zuidelijke Rhône, met zowel fruit als kruidigheid. Ze bestaan in de regel voor driekwart uit Grenache, met aanvulling van Syrah en Cinsault. Ook de witte wijnen van dit bedrijf zijn zeer onderscheidend met Grenache blanc in de hoofdrol.


Maison Sinnae

Bekijk Maison Sinnae

Petites Parcelles de Dolia

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Gelegen op de rechteroever van de Rhône, vindt Maison Sinnae zijn oorsprong op het plateau met uitzicht op de dorpen Laudun en Chusclan. Laudun heette vroeger Dolia en was zelfs ooit een legerkamp van de Romeinse Keizer en Veldheer Caesar. De aangesloten140 wijnboeren vormen Maison Sinnae en zijn ook beretrots op hun erfgoed. Ze hebben dan ook behoorlijk hun best gedaan op hun Dolia Laudun. Hij is vriendelijk en gemaakt in een dorstlessende stijl. Deze droge, volle witte wijn is niet alleen een geschikte zomerse doordrinker maar zeker ook een aperitief voor het gehele jaar. De blend van Grenache Blanc, Clairette, Viognier en Roussanne, heeft een lichtgele kleur en een neus van zacht zoet, wit fruit met een vleug grapefruit. met daarbij ook Mirabelle-pruimen, peer - en citrus in de smaak. Tikje mineraliteit veroorzaakt door het kalkplateau waarop de wijngaarden zijn aangeplant.

Spijs & moment

Serveren op 10 graden. Fijn als apéro wijn maar gaat ook met een bouchée a la reine, een mooie tonijnsalade, of bij kabeljauw uit de oven met mosterdsaus of op zijn Provençaals.

Korte omschrijving

Never a dull moment met de Dolia Laudun van Maison Sinnae. Heerlijke doordrinker Dorstlessend en sappig. Geel fruit, Mirabelle, peer en citrus. Vegan.

Product specificaties

Artikelnummer 13138
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Grenache Blanc
Land Frankrijk
Streek Rhône
Appellatie Côtes du Rhône Villages
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 graden
Assemblage Clairette, Grenache blanc, Roussanne en Viognier
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 3365388004024
EAN fles 3365385004331