Afbeelding voor fabrikant Maison Sinnae

Maison Sinnae

Maison Sinnae is een producent in de zuidelijke Rhône die zowel in wit en rood karakteristieke wijnen produceert met een uitzonderlijke goede verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Maison Sinnae komt voort uit de coöperaties van Chusclan en Laudun zij behoren tot de selecte groep van Villages (dorpen) in de Zuidelijke Rhône die het recht hebben hun eigen naam toe te voegen aan de appellation Côtes du Rhône Villages. In tegenstelling tot de meeste andere Villages ligt dit dorp niet op de linker-, maar op de rechteroever van de Rhône, in het departement Gard. De plaatselijke coöperatie vinifieert hier zowel wijnen onder eigen etiket als voor individuele domeinen die van de technische knowhow van de cave gebruik maken. De wijnen uit Chusclan zijn over het algemeen zeer karakteristiek voor de Zuidelijke Rhône, met zowel fruit als kruidigheid. Ze bestaan in de regel voor driekwart uit Grenache, met aanvulling van Syrah en Cinsault. Ook de witte wijnen van dit bedrijf zijn zeer onderscheidend met Grenache blanc in de hoofdrol.


Maison Sinnae

De wijnen van Maison Sinnae

7 wijnen
Sorteer op
Toon als
Never a dull moment met de Dolia Laudun van Maison Sinnae. Heerlijke doordrinker Dorstlessend en sappig. Geel fruit, Mirabelle, peer en citrus. Vegan.
Heerlijke Zuid-Rhône wijn. Intens, bosfruit, zoethout, tijm en wat umami. Prijs- kwaliteit weer uitzonderlijk. Comme il faut...!