Petites Parcelles de Taman

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Petites Parcelles de Dolia

Maison Sinnae

Maison Sinnae is een producent in de zuidelijke Rhône die zowel in wit en rood karakteristieke wijnen produceert met een uitzonderlijke goede verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Maison Sinnae komt voort uit de coöperaties van Chusclan en Laudun zij behoren tot de selecte groep van Villages (dorpen) in de Zuidelijke Rhône die het recht hebben hun eigen naam toe te voegen aan de appellation Côtes du Rhône Villages. In tegenstelling tot de meeste andere Villages ligt dit dorp niet op de linker-, maar op de rechteroever van de Rhône, in het departement Gard. De plaatselijke coöperatie vinifieert hier zowel wijnen onder eigen etiket als voor individuele domeinen die van de technische knowhow van de cave gebruik maken. De wijnen uit Chusclan zijn over het algemeen zeer karakteristiek voor de Zuidelijke Rhône, met zowel fruit als kruidigheid. Ze bestaan in de regel voor driekwart uit Grenache, met aanvulling van Syrah en Cinsault. Ook de witte wijnen van dit bedrijf zijn zeer onderscheidend met Grenache blanc in de hoofdrol.


Maison Sinnae

Bekijk Maison Sinnae

Petites Parcelles de Taman

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze cuvée van Maison Sinnae doet zijn terroir eer aan. Les Petites Parcelles de Taman, is gemaakt van de percelen waaruit de Clos de Taman bestaat.De bodem is ondiep en arm en bestaat voornamelijk uit min of meer steenachtige zandsteen en kalksteen. Vooral de kalkbodem laat de fruitaroma's duidelijk naar voren komen en levert een zeer hoogwaardige kwaliteit druiven van de Grenache Noir en Syrah. De vergisting en rijping heeft zonder toegevoegde sulfieten plaatsgevonden. 100% klassieke vinificatie (ontsteelde en geplette druiven). Hij is diep paarsrood van kleur. Rijk aan aroma's, combineert geuren van heerlijk rood fruit zoals aardbei, zwarte bes en kers met subtiele tonen van mokka en zoethout.  Fruitig en intens geconcentreerd ook in de smaak en kenmerkt zich verder door wat hartige tonen van gedroogde tijm, salie en geroosterd vlees naast het uitbundige fruit. Hij is toegankelijk en elegant samengesteld. De wijn wordt in evenwicht gehouden door frisse zuren en rijpe maar aanhoudende, fluweelzachte tannines. Echt een klassieke goedgemaakte Rhônewijn die we allemaal zo lekker vinden en toch zéér betaalbaar is.

Spijs & moment

Bij deze wijn kunnen prima wat geroosterde gerechten: Een mooie lamsbout, gegrilde lamskoteletjes. Ook heerlijk bij een geroosterde aubergine, gemarineerd in miso en een lichte sojasaus.  Kan zeker 3-5 jaar bewaard worden.

Korte omschrijving

Heerlijke Zuid-Rhône wijn. Intens, bosfruit, zoethout, tijm en wat umami. Prijs- kwaliteit weer uitzonderlijk. Comme il faut...!

Product specificaties

Artikelnummer 13139
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Frankrijk
Streek Rhône
Appellatie Côtes du Rhône Villages
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Assemblage Aragonês, Syrah en Touriga Nacional.
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 3365388004444
EAN fles 3365385004683