Afbeelding voor fabrikant Uggiano

Uggiano

Wijnmaker Giuseppe Losapio richtte begin jaren 70 Azienda Uggiano op en ontwikkelde het landgoed in San Vincenzo a Torri gestaag. Het is nu een van de toonaangevende producenten in de Chianti Colli Fiorentini-zone. Met 100 hectare wijngaarden op heuvels (in zowel Colli Fiorentini als rond het naburige Chianti Classico, in de buurt van San Casciano), produceert Uggiano klassieke en stijlvolle Toscaanse rode wijnen van de belangrijkste druivensoorten van de regio zoals Sangiovese en de Canaiolo. Soms met een klein scheutje Merlot erin voor wat meer romigheid. De Sangiovese- en Canaiolo-druiven zijn afkomstig van de wijngaarden van Uggiano - die zich uitstrekken over de heuvels die Montespertoli met Montelupo Fiorentino en San Casciano Val di Pesa verbinden.

Onderscheidend door de bijzonder goede kwaliteit-prijsverhouding. Van sappige Chianti op instapniveau tot enkele indrukwekkende stevige Riserva-wijnen. In 2015 verkocht de familie Losapio het bedrijf aan Uggiano's jonge maar ervaren managementteam, waaronder commercieel manager Giacomo Fossati en Daniele Prosperi. De kwaliteit blijft hier dus prima gewaarborgd. De schoonheid en traditie van Toscane, gecombineerd met passie, nauwgezetheid en aandacht voor het productieproces: dat is Azienda Uggiano!

Website Uggiano

De wijnen van Uggiano

5 wijnen
Sorteer op
Toon
Toon als
NIEUW
Afbeelding van Uggiano Vermentino
Verfrissende Toscaanse Vermentino. Bloemig, meloen, fris appeltje en ietsje ziltigheid. Heeft lekker wat spanning. Top bij schelp -en schaaldiertjes.
Doordrink Chianti. Bosfruit, thijm, en vrolijke kersen. Tomaat in het gerecht zorgt voor het bruggetje naar elkaar.
Oeroude techniek met een moderne twist: Governo. Zacht rood fruit, lekker overrijp, kruidig,toegankelijk voor iedereen. Uitstekend bij de borrelplank.