Uggiano Governo all'uso Toscano

Rood | Italië | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Uggiano Roccialta Chianti Classico Riserva

Uggiano

Wijnmaker Giuseppe Losapio richtte begin jaren 70 Azienda Uggiano op en ontwikkelde het landgoed in San Vincenzo a Torri gestaag. Het is nu een van de toonaangevende producenten in de Chianti Colli Fiorentini-zone. Met 100 hectare wijngaarden op heuvels (in zowel Colli Fiorentini als rond het naburige Chianti Classico, in de buurt van San Casciano), produceert Uggiano klassieke en stijlvolle Toscaanse rode wijnen van de belangrijkste druivensoorten van de regio zoals Sangiovese en de Canaiolo. Soms met een klein scheutje Merlot erin voor wat meer romigheid. De Sangiovese- en Canaiolo-druiven zijn afkomstig van de wijngaarden van Uggiano - die zich uitstrekken over de heuvels die Montespertoli met Montelupo Fiorentino en San Casciano Val di Pesa verbinden.

Onderscheidend door de bijzonder goede kwaliteit-prijsverhouding. Van sappige Chianti op instapniveau tot enkele indrukwekkende stevige Riserva-wijnen. In 2015 verkocht de familie Losapio het bedrijf aan Uggiano's jonge maar ervaren managementteam, waaronder commercieel manager Giacomo Fossati en Daniele Prosperi. De kwaliteit blijft hier dus prima gewaarborgd. De schoonheid en traditie van Toscane, gecombineerd met passie, nauwgezetheid en aandacht voor het productieproces: dat is Azienda Uggiano!

Website Uggiano

Bekijk Uggiano

Uggiano Governo all'uso Toscano

Rood | Italië | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Governo is een vinificatietechniek waarbij men de eerst geplukte druiven (10 à 15% van de oogst) laat drogen op matten in de zon. Deze ingedroogde druiven worden later toegevoegd aan wijn die juist uitgegist is. Op deze wijze ontstaat een tweede gisting. Door deze methode wordt de wijn vroeger drinkbaar en kan hij in de maand april/mei van het volgende jaar al gedronken worden. Door deze methode is de wijn ook veel stabieler en krijgt souplesse. Een soepel en zacht Toscaans rood met fris rood bessenfruit en een volle, kruidige smaak. Geeft levendigheid, concentratie en rondeur. Heeft wat weg van een appassimento. Lekker wat jammigheid en zeer smakelijk.

Spijs & moment

Uitstekend glas wijn, ook voor de beginnende rode wijndrinker. Plankje klaar met salami, coppa en prosciutto, vijgje en kaasje erop. Borrelen maar. Ook prima bij Bollito Mosto en Porchetta.

Korte omschrijving

Oeroude techniek met een moderne twist: Governo. Zacht rood fruit, lekker overrijp, kruidig,toegankelijk voor iedereen. Uitstekend bij de borrelplank.

Overige informatie

James Suckling - 92 punten (2020)

Product specificaties

Artikelnummer 28553
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Sangiovese
Land Italië
Streek Toscane
Appellatie IGT Toscana
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 8006600011875
EAN fles 8006600102733