Afbeelding voor fabrikant Cave de Tain

Cave de Tain

Cave de Tain is een moderne coöperatie die in de noordelijke Rhône de controle heeft over 50% van de productie. Belangrijke herkomstbenamingen zijn Crozes Hermitage, Hermitage en Saint Joseph.

In de Cave de Tain zijn circa  370 boeren verenigd in een bedrijf met visie, passie voor kwaliteit en gevoel voor de markt. In de noordelijke Rhône zijn zij met een aandeel van ruim 50% van de productie toonaangevend. De wijngaarden zijn zowel op de rechter oever, St.-Joseph, Cornas en St.-Peray, als op de linker oever, Crozes Hermitage en Hermitage, van de Rhône gelegen en bevinden zich maximaal 20 kilometer van de Cave. Voor veel internationale wijnmakers zijn de wijnen die hier geproduceerd worden dé referentie voor hun Syrah productie. De kroonjuwelen van het bedrijf zijn de eigen wijngaarden op de Hermitage berg. De steile terrasvormig aangelegde wijngaarden met een bodem van graniet halen het beste boven uit de Syrah druif. Internationale beoordelingen tussen de 90 en 100 punten zijn voor deze wijnen “normaal”. Cave de Tain bezit van dit unieke stukje wijnbouwgebied maar liefst 25%.


Website Cave de Tain

De wijnen van Cave de Tain

9 wijnen
Sorteer op
Toon
Toon als
Mini-Me Condrieu. Heerlijk zacht en romige stijl wijn. Floraal, rijpe abrikoos en wijnperzik in combinatie met matige zuren maken het allemaal erg vriendelijk.
Soepele Syrah. Frisse, fruitige expressie van deze druif uit de Noordelijke Rhône. Zwart fruit, wat specerijen en iets smokey. Sappige rode wijn met een brede aantrekkingskracht.
Op verzoek bestelbaar
Afbeelding van Cave de Tain Hermitage Au Coeur des Siècles
Witte Hermitage van Cave de Tain . Zeldzaam goed. Absoluut gastronomische wijn. Vol, romig, krachtig. Perzik, mispel en gedroogde abrikoos met juiste dosis citrusfruit.
Op verzoek bestelbaar
Afbeelding van Cave de Tain Terre d'Ivoire Saint Josph blanc
Honderd procent Marsanne. Noord Rhône. Vetje, lage zuren maar altijd weer die aantrekkelijk mineraliteit van de verweerde granieten bodem die hem weer die elegantie en strakheid geeft.