Afbeelding voor fabrikant Château Fonsalade

Château Fonsalade

Château Fonsalade, gelegen in het hart van de Languedoc, in Saint-Chinian AOC, is een historische landgoed welk zich altijd heeft ingezet voor de productie van kwaliteitswijnen typisch voor de appellatie Saint Chinian. Compleet assortiment van wit, rood en uitstekende rosé wijnen. In het bezit van een unieke diversiteit aan typische bodemgesteldheden, een uitzonderlijk klimaat en een “savoir-faire”. Dit zijn hun belangrijkste troeven om zowel veeleisende professionals als de ware liefhebbers tevreden te stellen. 25 hectare groot, met een echte lappendeken van bodems, van klei-kalkrijke leem tot brokkelige leisteen. De naam van het Château komt van het Occitaans "Font Salat", wat Fontaine Salée betekent. Het komt van de natuurlijk bron, rijk aan mineralen die op het terrein ontspringt. Dit specifieke water heeft eigenschappen die essentieel zijn voor duurzame landbouw.  Dit alles, evenals de combinatie van verschillende hoogtes, stelt hun staat om een reeks complexe en zeer kwalitatief hoogstaande wijnen te produceren. Château Fonsalade heeft dan ook al menige onderscheidingen te pakken gekregen van toonaangevende magazines alsook op grote wijnbeurzen.

Website Château Fonselade

De wijnen van Château Fonsalade

2 wijnen
Sorteer op
Toon als
Klassieke St. Chinian met bijbehorende mediterrane garrigue aroma's. Karaktervolle Syrah en Grenache blend. Zwoel, tikje vanille met dominant zwart fruit.
Wijn van het type “Iron fist in the silk glove”. Intens zwart fruit, kruidigheid en Mediterrane hitte komen hier samen. Absolute dinerwijn.